Laurent de Sutter

Ik ben ervan overtuigd dat DiEM25 en de Europese lente niet alleen een nieuwe reeks politieke voorstellen voor een New Deal in Europa bieden, maar ook een nieuwe stijl van politiek belichamen – een nieuwe manier om zich te gedragen, te praten en zelfs hoe politiek zou moeten zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat DiEM25 en de Europese lente niet alleen een nieuwe reeks politieke voorstellen voor een New Deal in Europa bieden, maar ook een nieuwe stijl van politiek belichamen – een nieuwe manier om zich te gedragen, te praten en zelfs hoe politiek zou moeten zijn. Het een gaat niet zonder de ander: het is de voorwaarde voor het programma om op een dag een kans te maken.

Geboren in Brussel op 24 december 1977, doceer ik Juridische Theorie aan de Vrije Universiteit Brussel, terwijl ik ook redacteur ben van boekenreeksen voor zowel Presses Universitaires de France in Parijs als Polity Press in Londen. Ik ben de auteur van achttien boeken (plus een stripverhaal) over onderwerpen die betrekking hebben op de politie en politiek van het heden, vertaald in negen talen. Met deze boeken, maar ook met mijn lessen, conferenties en interventies in de media, heb ik geprobeerd een kritische agenda op te stellen waarin de meest cruciale veronderstellingen van de neoliberale consensus ter discussie worden gesteld. Het is ook via hen dat ik DiEM25 ontdekte, als redacteur van DiEM25 mede-oprichter Srecko Horvat’s The Radicality of Love.