Adrian Vlaicu

Gegeven de urgentie van de klimaatcrisis, ben ik gepassioneerd ten aanzien van Europese Lente’s New Deal voor de natuur. Om met de klimaatverandering om te gaan hebben we enorme investeringen nodig, en dit is waarom ik wil pleiten voor een sociaal en rechtvaardig, groen investeringsprogramma dat geen extra belasting inhoudt voor de gewone burger. Ik ben [...]

Gegeven de urgentie van de klimaatcrisis, ben ik gepassioneerd ten aanzien van Europese Lente’s New Deal voor de natuur. Om met de klimaatverandering om te gaan hebben we enorme investeringen nodig, en dit is waarom ik wil pleiten voor een sociaal en rechtvaardig, groen investeringsprogramma dat geen extra belasting inhoudt voor de gewone burger.

Ik ben een 27 jaar oude Belgische burger van Roemeens, Duits en Belgische origine. Met andere woorden, zo Europees als maar kan zijn! Ik heb mijn bachelor en master diploma’s gehaald in Taal en Regiostudies: Japanologie aan de KU Leuven, en ik heb in totaal drie jaar in Japan gestudeerd via de Japanse overheid beurs. Twee van deze jaren deed ik sociologisch onderzoek naar het maatschappelijk middenveld. In september 2018 had ik besloten om naar Nieuw-Zeeland te gaan met een werk-reis visa om een doel in het leven te vinden. Ik heb, onder andere, gewerkt in de constructie en in een lodge, voordat ik besloten heb om terug naar België te komen en al mijn tijd in de verkiezingscampagne te steken. Ik volg DiEM25 al een lange tijd, maar in Nieuw-Zeeland, heb ik eindelijk gerealiseerd dat mijn doel in Europa lag met de enige beweging die, naar mijn mening, een alternatief biedt tegenover de huidige status quo.