Rosita Allinckx

Transparantie is een schild tegen corruptie en onrecht, maar transparantie op zich is niet genoeg, het moet ook verweven zijn in de dagelijkse economische, sociale en de technologische vernieuwingen.

Ik ben een energieke, creatieve geest die moed en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als jonge kunstenaar dacht ik al buiten het kader. Grafische kunst en kunst werd mijn dagelijks werk. Stilzwijgend observeerde ik heel lang het onrecht in onze samenleving. Net zoals velen bij de bevolking, werd ik ook geconfronteerd met onrecht en voelde me ook machteloos en vergeten in deze dagelijkse politiek. Dit onrechtvaardigheidsgevoel bracht me al vroeg in mijn leven bij de zoektocht en de strijd voor meer transparantie.

DiEM25, was de eerste beweging die echt streefde naar transparantie en gaf me ook de kans om mee te werken aan de transparantie pijler die verder uitgroeide in een  ‘European Spring’ programma. Transparantie is een schild tegen corruptie en onrecht, maar transparantie op zich is niet genoeg, het moet ook verweven zijn in de dagelijkse economische, sociale en de technologische vernieuwingen. Dit is wat ons ‘European Spring’-programma aanbiedt. Een programma voor iedereen en onze toekomst, die er voor zorgt dat niemand nog moet vluchten voor de onrechtvaardigheid in Europa en daarbuiten.

Het is een vernieuwend en visionair plan, mijn doel is dan ook om dit plan binnen in het hart van Europa en de politiek te brengen. Ik ben geen echte politicus, niet iemand die de spotlights zoekt, maar ik vecht graag voor wat nu urgent en belangrijk geworden is voor de toekomst van de totale bevolking, mijn kinderen en kleinkinderen. Vandaag de dag zou het een schuldig verzuim zijn om verder te zwijgen, vandaar dat ik mijn stem te laten horen.

Steun ons, geef jezelf een stem.