Davide Castro

De Europese verkiezingen van mei 2019 zijn voor ons een uitgelezen kans om een alternatief verhaal voor Europa voor te stellen. Dit is het verhaal dat zegt dat we alleen kunnen slagen door transnationaal te werken, over de grenzen heen en niet alleen daarbinnen. De problemen waarmee we als mensheid worden geconfronteerd, kunnen alleen worden [...]

De Europese verkiezingen van mei 2019 zijn voor ons een uitgelezen kans om een alternatief verhaal voor Europa voor te stellen. Dit is het verhaal dat zegt dat we alleen kunnen slagen door transnationaal te werken, over de grenzen heen en niet alleen daarbinnen. De problemen waarmee we als mensheid worden geconfronteerd, kunnen alleen worden opgelost met transnationale actie en solidariteit.

Ik kom oorspronkelijk uit Portugal, maar ben op twaalfjarige leeftijd naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd toen mijn ouders de economische crisis ontvluchtten op zoek naar een betere toekomst. Ik heb in het Verenigd Koninkrijk gestudeerd aan de Universiteit van Lincoln, waar ik later 16 maanden heb gewerkt. In april 2016, twee maanden na de oprichting van DiEM25, werd ik een van de oprichters van DiEM25 België. Samen met anderen zette ik de fundamenten van Diem25 in België op en ben nu verkozen tot lid van het Belgisch Nationaal Collectief. In januari 2018 werd ik aangesteld als coördinator sociale media van DiEM25, een functie die ik tot op vandaag uitoefen.