Joren de Wachter

Als een ondernemer in de IT sector ken ik technologie en zie ik hoe deze de maatschappij beïnvloedt. Vandaag is de interactie tussen politiek en technologie spijtig genoeg gelimiteerd tot politici die fier zijn over hun selfie met Mark Zuckerberg, maar die niet durven, noch de capaciteiten bezitten om kritische vragen te stellen. Dit kan [...]

Als een ondernemer in de IT sector ken ik technologie en zie ik hoe deze de maatschappij beïnvloedt. Vandaag is de interactie tussen politiek en technologie spijtig genoeg gelimiteerd tot politici die fier zijn over hun selfie met Mark Zuckerberg, maar die niet durven, noch de capaciteiten bezitten om kritische vragen te stellen. Dit kan en moet anders.

Ik ben een advocaat van opleiding, gespecialiseerd in Europees recht. Ik werk vooral als ondernemer en belegger in start-up IT bedrijven. In mijn vrije tijd speel ik muziek, en mediteer ik langs het kanaal tijdens fietstochten. Ik ben een verkozen lid van het Belgisch Nationale Collectief van DiEM25 en heb de beweging vanaf het begin mee ontwikkeld.