Marianne Opitz

Europa terug veroveren en de rol van de landen in de bescherming van de burgers versterken door te investeren in openbare diensten zoals gezondheidszorg, vervoer, energie of onderwijs werd een noodzaak. Ik vond het dus essentieel om de Europese Lente te ondersteunen. We moeten zorgen voor een vrije toegang tot basisdiensten zoals elektriciteit, gas, gezondheidszorg, [...]

Europa terug veroveren en de rol van de landen in de bescherming van de burgers versterken door te investeren in openbare diensten zoals gezondheidszorg, vervoer, energie of onderwijs werd een noodzaak. Ik vond het dus essentieel om de Europese Lente te ondersteunen. We moeten zorgen voor een vrije toegang tot basisdiensten zoals elektriciteit, gas, gezondheidszorg, vervoer en onderwijs – zelfs huisvesting – door belasting te heffen op de digitale economie. Europa moet het probleem van het verdwijnen van banen aanpakken. Het is absoluut noodzakelijk om een einde te maken aan de lobby’s die de instellingen teisteren. Het is daarom van cruciaal belang om te strijden voor transparante instellingen. Laten we de burgers beschermen en dan kunnen we Europa de kleur van de hoop geven.

Ik ben in 1952 als Belgische geboren in Kilomoto, voormalig Belgisch-Congo. Ik woonde voornamelijk in Brussel, waar ik heb gestudeerd om vertaler te worden. Ik werkte in verschillende domeinen en vooral in het internationale veld. Ik woon in het zuiden van België. Vandaag ben ik met pensioen. Ik was diep geraakt door de crisis van 2008 en ik wilde meer begrijpen. Ik heb toen veel gelezen en de blog van Paul Jorion heeft me geholpen om die mechanismen te begrijpen die onze economieën en samenlevingen aanvallen. De Griekse crisis heeft mij ook diep geraakt. Zo ben ik Yanis Varoufakis gaan volgen in het DiEM25-avontuur en werd ik verleid door de Europese Lente.