Michèle Heyvaert

Ik wil een sociaal Europa verdedigen, in het belang van de Europese burgers, niet van de financiële wereld en de multinationals. Ik wil me verzetten tegen inefficiënte bezuinigingsmaatregelen die de meest kwetsbaren verder verarmen en in plaats daarvan goede banen hebben die iedereen een fatsoenlijk loon opleveren. Ik heb bijna nooit aan politiek gedaan, tot ik [...]

Ik wil een sociaal Europa verdedigen, in het belang van de Europese burgers, niet van de financiële wereld en de multinationals. Ik wil me verzetten tegen inefficiënte bezuinigingsmaatregelen die de meest kwetsbaren verder verarmen en in plaats daarvan goede banen hebben die iedereen een fatsoenlijk loon opleveren.

Ik heb bijna nooit aan politiek gedaan, tot ik ongeveer anderhalf jaar geleden bij Diem25 België kwam. Na een ontmoeting met het Belgische team , gereduceerd maar zeer dynamisch, heb ik besloten om mij bij hen aan te sluiten. Eind 2017 werd ik verkozen tot lid van het Belgisch Nationaal Collectief. Bezorgd over de groeiende sociale onrechtvaardigheden, de opkomst van extreem-rechts en populisme in heel Europa, werd ik meteen enthousiast over het uitgebreide en hoopvolle programma.