Nicolas Neirinckx

Als jonge, Europese burger denk ik dat het de plicht van elke politicus moet zijn om de twee belangrijkste crises waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd aan te pakken, namelijk klimaatverandering en ongelijkheid. Deze crises kunnen niet afzonderlijk worden behandeld. De onvrede van de Gilets Jaunes werd veroorzaakt door een politiek establishment dat steeds weer [...]

Als jonge, Europese burger denk ik dat het de plicht van elke politicus moet zijn om de twee belangrijkste crises waarmee de mensheid momenteel wordt geconfronteerd aan te pakken, namelijk klimaatverandering en ongelijkheid. Deze crises kunnen niet afzonderlijk worden behandeld. De onvrede van de Gilets Jaunes werd veroorzaakt door een politiek establishment dat steeds weer geweigerd heeft om degenen die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor onze milieucrisis te dwingen hun deel te betalen.

Ik ben door mijn ouders opgeleid in twee talen, en heb bijna mijn hele leven in Brussel gewoond, gestudeerd en gewerkt. Tijdens mijn universiteitsjaren vertegenwoordigde ik mijn faculteit in de studentenraad. Als studentenvertegenwoordiger werkte ik met vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap van internationale studenten. Tijdens mijn studie heb ik ook artikelen geschreven en bewerkt voor het lokale studentenmagazine. In mijn vrije tijd beoefenen ik theater en lees ik romans.