Rik Wellens

De opkomst van de EU aan het begin van de eenentwintigste eeuw leek voor mij de perfecte kans om het pan-Europese politiek potentieel, bewustzijn en kracht bij te schenken. Nu zie ik echter dat de EU meer en meer onder de invloed staat van grootkapitaal en speciale belangen die de Europese landen en diens bevolking [...]

De opkomst van de EU aan het begin van de eenentwintigste eeuw leek voor mij de perfecte kans om het pan-Europese politiek potentieel, bewustzijn en kracht bij te schenken. Nu zie ik echter dat de EU meer en meer onder de invloed staat van grootkapitaal en speciale belangen die de Europese landen en diens bevolking niet dienen. Hier moet een eind aan komen, maar dat kan alleen door de bevolking zelf gerealiseerd worden.

Ik ben 74 jaar en woon in België in de regio Antwerpen-Kempen. De laatste 22 jaar werk ik als onafhankelijke psychotherapeut in mijn eigen praktijk. Qua hobby’s speel ik de Franse Hoorn in twee muzikale amateurgroepen, en ook werk ik graag in de tuin en in het huis als klusjesman. Ik heb ook een grote interesse in ecologie, gezondheid, wereld- en Europese politiek, alternatieve energie en windturbine technologie. Ik zie dit initiatief met Be European Spring als een laatste maar belangrijk project in mijn leven.