Over ons

Wie zijn ‘Be Europese Lente’ ?

In België heeft de ‘Democracy in Europe Movement 2025‘ (DiEM25) een alliantie gevormd met de progressieve krachten van Génération-s Brussels Committee en de Portugese partij LIVRE. We werken al samen op het pan-Europese niveau. Dit is Europa in actie! In België zullen we tot eind mei samen campagne voeren met onze kandidaten.

Wat is ‘Europese Lente’ ?

Europese Lente is een alliantie van progressieve krachten uit heel Europa die zich, voor het eerst in de geschiedenis, met één gezamenlijk programma kandidaat zal stellen voor de Europese verkiezingen in mei 2019.

De Europese Lente verenigt zich in een gezamenlijke visie over Europa als een ruimte van democratie, duurzaamheid, welvaart en solidariteit. De Europese Lente biedt een alternatief voor de valse keuze die Europeanen wordt voorgeschoteld – tussen onverschilligheid en woede, tussen technocratie en autocratie, tussen zij die het huidige Europa verdedigen en zij die Europa willen vernielen.

In een eerste stap wenst onze alliantie om Europa terug te nemen en een directe stem te geven aan haar volkeren om zo het gemeenschappelijke project van vrede, welvaart en welzijn voor alle Europeanen nieuw leven in te blazen.